Про це він розповів у програмі «Пульс тижня» з Олексієм Буряченком.

«Реформувати ООН неможливо, тому що треба змінити Статут 1945 року. Навіть якщо ухвалити це рішення через Генеральну асамблею ООН двома третинами, треба все одно рішення Ради безпеки, а там сидить рф. І сидить, звісно, незаконно, бо у Статуті немає у переліку цієї держави, є Радянський Союз», - зазначає Олег Постернак.

За його словами, є, звісно, варіант подати позов до Міжнародного суду ООН, але, якщо він ухвалить рішення, що росія у Раді безпеки перебуває незаконно, то виконувати його все одно буде Рада безпеки, де росія має право вето.

На думку експерта, треба визнати, що ООН більше не спроможна вирішувати якісь проблеми і її треба перезаснувати. Принагідно він згадує, як постійний представник рф при ООН і в Раді безпеки ООН 4 рази перебивав Зеленського, і всі це терплять, а це удар по авторитету ООН, яка після 1980-х років не здатна ухвалювати дієві, розумні, ефективні рішення. Тому, констатує гість програми, варто ставити питання про перезаснування ООН з можливістю покарання країн, навіть якщо вони є країнами-засновниками.

«Цю ініціативу від Байдена, Борреля, Зеленського про розширення числа постійних членів я сприймаю як певне купування зараз проблеми. Вони не можуть зараз вирішити проблему системно, але потрібно щось робити, щоб їх не звинуватили в бездієвості. З іншого боку, потрібно визнавати проблеми для того, щоб шукати шляхи її вирішення», - міркує Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Єлчуєв розповів, чому Азербайджан розпочав бойові дії у Нагірному Карабаху.

Також Знай.ua писав про те, що Хомутовська розповіла, чи знищать ЗСУ сухопутний коридор росіян до Криму.