Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Це, очевидно, неправильний підхід. Якщо взяти приклад росії, яка залучає таку категорію засуджених, то вони ж їх залучають як штурмовий батальйон, щоб засипати тілами, а далі кадрова армія пробіжить. У них немає сенсу щодо захисту Батьківщини або якихось патріотичних мотивів щодо участі у воєнних діях. Вони це роблять для того, щоб уникнути покарання», - пояснює Сергій Старенький.

В Україні же, констатує він, інакше, у нас армія централізована, ЗСУ перебувають під одним командуванням, у нас неможлива така історія, що якийсь підрозділ почне по-своєму воювати або щось робити. І в цьому, переконаний адвокат, запорука нашої перемоги, тому що ми працюємо і живемо як один організм.

«Можна говорити, що полк «Азов» мав більшу автономію? Я думаю, що можна певним чином. Але вони виконали ту задачу, яку повинні були виконати для всієї армії України, вони взяли на себе основний удар і ми змогли захиститися на інших напрямках», - підкреслює Сергій Старенький.

Загалом же, міркує гість програми, приватна військова кампанія тягне за собою виконання якихось приватних завдань, а приватні завдання не завжди вписують у загальну концепцію військових дій армії. Зокрема, зауважує він, здається, що в росії армія під контролем кремля, але бунт пригожина не надто вписувався у концепцію повної підконтрольності державному апарату.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе повідомив, що через позицію Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії та Болгарії щодо зерна Україна втрачає 170 млн доларів щомісяця.

Також Знай.ua писав про те, що Доній виступив на засіданні Житомирського бізнес-клубу, який щойно відновив діяльність.