Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Є чорні установи і червоні. Чорні під воровською владою, червоні під владою адміністрації. Це спадщина радянської системи управління цими колоніями. Україна 1991 року проголосила про незалежність, але, на жаль, українська тюремна система про незалежність не оголосила», - пояснює Сергій Старенький.

За словами гостя програми, наша блатна система все одно підпорядковувалася ворам у законі, які сиділи у москві або в пітері. На жаль, додає він, це все відбувалося і до початку повномасштабного вторгнення, це і відіграло свою роль у 2014 році, коли росіяни окупували Донбас і Крим.

«Ця ієрархія, на жаль, зберігалася, є навіть уже офіційні заяви Нацполіції щодо цього у 2022 і 2023 роках, що були серйозні спроби через цю блатну лінію, через москву, через наших воров у законі повпливати на засуджених, які зараз перебувають у виправних установах, для дестабілізації, щоб вони піднімали якесь незадоволеня, бунти, тощо», - розповідає Сергій Старенький.

І це, підкреслює він, була дуже серйозна проблема, тому що найбільш серйозні вори в законі у росії не можуть проводити свою діяльність без контакту з ФСБ і МВС рф. Тобто, пояснює правозахисник, вони ходять під контролем ФСБ і МВС, їм треба слухатись господаря, а наші українські авторитети дуже часто входять до тих кланів, які очолюють саме російські вори.

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ланг пояснила, що українська влада має сьогодні знизити вплив олігархів та зробити так, щоб закон у країні дотримувався.

Також Знай.ua писав про те, що Доній виступив на засіданні Житомирського бізнес-клубу, який щойно відновив діяльність.