Про це він розповів у програмі «Різні люди».

«Я не проти, щоб засуджений за свої гроші міг замовити собі доставку піци, ікри або хамона, якщо він хоче. На здоров’я, хай їсть, але за свої гроші. Такі інструменти зараз працюють і майже у кожній установі працюють так звані інтернет-магазини, тобто засуджені собі замовляють, їм доставляють, як ми додому доставку собі робимо», - розповідає Сергій Старенький.

Щодо заборонених предметів, зазначає адвокат, то він не може назвати того, чого не можна було би дістати в установі. Зокрема, згадує гість програми, були навіть випадки, коли засуджених спеціально вивозили в ресторан, аби вони відпочили, як нагрузка – недалеко сидить офіцер.

«Наркотики, алкоголь. На жаль, потрапляє і зброя останнім часом. У Київському СІЗО минулого року знаходили гранату F-1 на території, хтось сховав, але знайшли. Тому, на жаль, ми повинні говорити про те, що зараз небезпека цих явищ занадто велика», - повідомляє Сергій Старенький.

Водночас правозахисник зазначає, що національних конфліктів у в’язницях не пригадує з 1996 року. За його словами, був період грузинської експансії, тоді в установи потрапляли не найкращі представники грузинського народу і була не завжди здорова конкуренція між кримінальними авторитетами, але прямих закликів за національними ознаками не було. З іншого боку, розповвідає адвокат, зараз багатьох людей засуджують за державну зраду, колаборацію, от вони часто в небезпеці в таких установах.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Старенький розповів, як російські вори в законі намагалися переманити на свій бік наших засуджених у 2022 році.

Також Знай.ua писав про те, що Старенький розповів, чи треба Україні своя ПВК.