Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

На думку експерта, сьогодні системи освіти та охорони здоров’я в Україні потребують реформування. Щодо освіти, пояснює він, то у нас не повинно бути так, що школи отримують фінансування з бюджету, але не відповідають стандартам, передбаченим на це фінансування. А систему охорони здоров’я, стверджує експерт, потрібно зробити такою, як у ЄС, там є система страхування.

«Я минулого місяця допомагав другу, був у лікарні кожного дня. Ви не розумієте, яке відношення у лікарів до людей. Я не хочу нікого образити, але вони до мене ставилися по-хамськи, і я зрозумів, як вони ставилися до простих людей, які з села приїхали. Так не повинно бути», - зазначає Георгій Біркадзе.

Сьогодні же, констатує експерт, ми бачимо, що найбільше заробляють головні лікарі, головні медсестри, хоч і не хочеться нікого ображати. Так, додає він, є хороші головні лікарі і медсестри, але проблема в тому, що у нас має бути система, яка забезпечить нормальне обслуговування будь-якій людині.

«Що би не говорили про Грузію, але ти там можеш не мати жодних грошей і тебе обслужать, усе буде професійно, ну, може, не аж професійно, але гарно, знайдуть підхід до тебе. Тобто є у тебе соціальний квиток, ти приходиш, немає грошей, але у тебе є повний пакет досліджень. Я вважаю, що так повинна працювати система», - пояснює Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень

По росії вдарять дуже потужно: тарологиня передбачила події осені

Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати"

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Жаліло розповів, чи пристосувалася українська економіка вже до умов війни.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, як повинні працювати антикорупційні органи.