Про це він розповів у програмі «Культ Особистості».

«Та сама залізна завіса, нерукопожатність росії є досить умовною. Так, країни Євросоюзу, так, Сполучені Штати, Канада, Австралія, Японія прийняли досить жорсткий пакет санкцій, але ще залишається глобальний Південь, там, де, на жаль, російська дипломатія переграє», - зазначає Андрій Золотарьов.

Як би там не було, констатує гість програми, це було завжди слабке місце української дипломатії, оскільки практика, коли посольські посади перетворюються на відстійник збитих льотчиків та випадкових людей, призводить до зовнішньополітичних проблем.

«Бразилія сьогодні декларує нейтралітет, але це позитивний по відношенню до агресора нейтралітет. Є нейтралітет негативний, а позитивний. Так, Бразилія нейтральна до нас, але коли виникло питання про постачання снарядів для Gepard, які захищають зокрема і київське небо, Бразилія відмовилася. Ось це щодо нас негативний нейтралітет», - пояснює Андрій Золотарьов.

Зараз, констатує експерт, нас не розуміють ні в Бразилії, ні в Аргентині, ні в Чилі, тому що це країни, де апріорі дуже сильні антиамериканські настрої. Відповідно, додає він, формується негативне ставлення до України як до американського проксі, тобто як до країни, залежної від США. І проломити цей стереотип, наголошує політолог, якимись просто заявами, деклараціями неможливо, це потребує серйозної копіткої роботи.

Популярні новини зараз

На додачу до війни і пандемії: українцям загрожує ще одне велике лихо

Залишився тиждень: життя кардинально зміниться

Пенсія "зависне" в банку: кому з українців можуть заблокувати картки

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, ЭVA розповіла, як людина сприймає світ і як вона може її сприймати.

Також Знай.ua писав про те, що Доній попередив про наслідки конфлікту з Польщею через зерно.