Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як зазначає експерт, він уже давно говорив про це, ще до війни, що Україна здатна добувати газ і вона його добуває. За його словами, до війни нам потрібно було десь 24-26 мільярдів кубів газу, 18 із яких ми добували самі, 4 – це приватні компанії олігархів, і 3-4 мільярди кубів газу ми ще докуповували.

«Сьогодні кажуть, що у нас 14,5 мільярдів кубів газу у газосховищі, це дійсно прекрасна новина. Вважаю, що нам потрібно сьогодні збільшувати наше добування, сподіваюся, що так і буде. Ми можемо спокійно добувати десь біля 30 мільярдів кубів газу. Потрібно у цю галузь вкладати гроші, але ніхто не хотів цим займатись», - розповідає Георгій Біркадзе.

У той час, констатує він, ми сиділи на російському газі. Тим не менш, згадує експерт, ще коли у нас були нормально відносини з росією, він пропонував створити концесію із нею, нами, Європою та США, завдяки цим чотирьом елементам, чотирьом країнам у нас завжди була би нова труба, туди вкладались би гроші.

«І це давало би нам можливості тримати цього сусіда під контролем, тому що там були би США, там були би гроші США. Я впевнений, вони зробили би тоді все, щоб росія на нас не напала. Але, на жаль, ніхто не дослухався, тому що на цьому заробляли». – констатує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки

Ця добавка робить каву небезпечною для здоров'я: пийте на свій ризик та страх

Нацбанк вводить революційні обмеження: перекази з картки на картку за новими правилами

Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Золотарьов заявив, що українській дипломатії треба більше працювати з глобальним Півднем, щоби вони перестали займати позицію позитивного нейтралітету до рф.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, що не так із освітою і медициною в Україні.