Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Хочу нагадати трошки історії. 1682 рік, коли почали відбирати у нас, українців, свій патріархат, коли росіяни почали казати, що не потрібно молитися українською мовою, відбирати у нас свою митрополію (ред. – анексія Київської митрополії московським патріархатом). Ви розумієте, що ці люди у нас вкрали це?», - нагадує Георгій Біркадзе.

Окрім цього, зазначає експерт, московський патріархат захопив сьогодні ще й церкву у Грузії, про її незалежність можна говорити хіба що у лапках, насправді все йде на підтримку ФСБшників. Отож, констатує він, до московського патріархату треба ставитися тільки категорично і його не має існувати взагалі. З іншого боку, міркує експерт, повна заборона структури – це, звісно, важке питання, адже Україна – правова держава.

«Але є одне «але». Не було би у нас війни із цією країною, я був би проти заборони московського патріархату. Але те, що я бачив і бачу сьогодні, де і що вони ховали, із чого почалася наша війна, я вважаю, що єдине, що ми можемо зробити, це заборонити їх», - пояснює Георгій Біркадзе.

Водночас він зазначає, що у нас чомусь немає сьогодні ніяких питань до мусульман чи євреїв, їхні країни на нас не нападали, тому й ми ставимося до них із повагою. Варто лише послухати, підкреслює експерт, що говорить цей патріарх кирило, аби зрозуміти, що УПЦ МП – це зло, пухлина, яка вбиває нашу країну.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: життя кардинально зміниться

Пенсія "зависне" в банку: кому з українців можуть заблокувати картки

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман оцінив результат карабахського конфлікту для України та росії.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, хто сьогодні тримає український бурштин.