Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

Як зазначає гість програми, у проєкті бюджету на 2024 рік передбачені видатки на 3,1 трильйони. І це при тому, нагадує він, що у разі успішного збору податків ми маємо десь 1 трильйон 600 мільярдів, а армія, вся система оборони у нас буде коштувати 1 мільйон 680 мільярдів.

«Тобто ми навіть на оборонну частину самі не збираємо. Це означає, що для того, щоб у 2024 році вижити, не померти з голоду, нам треба, щоб наші брати, американці і європейці, дали кредити, військові облігації. Тобто нам треба залучати додаткові кошти, щоб профінансувати решту, половину бюджету нам треба знайти», - пояснює Микола Томенко.

На його думку, аби з цього проєкту бюджету зробити бюджет перемоги, нам треба витягнути цей план нагору і максимально почати обговорювати його, долучити до дискусії громадськість та експертів. Як зазначає гість програми, дуже добре, що збільшили видатки на ЗСУ, але влада має також зменшити видатки на своє утримання, на утримання партій, це зовсім не логічно, якщо ми навіть не плануємо виборів.

«Треба взяти 5 чи 10 позицій і жорстко атакувати і Верховну Раду, і уряд на рівні експертному, громадському. Друзі, якщо це бюджет війни і перемоги, то перемогти можна, коли всі паски затягнуть: не тільки простий народ, не тільки вчителі, не тільки робітники, не тільки пенсіонери, а всі. А вони знову збільшують собі, переважно це збільшення на зарплати і на премії», - підсумовує Микола Томенко.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Стелла розповіла, що буде з польсько-українськими відносинами.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, як фізично можна влаштувати вибори в Україні у часи війни.