Про це він розповів у своєму блозі.

«Є кілька уроків, які ми можемо винести з цієї події. Один важливий урок – це протидія російській пропаганді. Бо росія постійно стверджувала, що Україна отримала незалежність з неба або принаймні з підписів трьох керівників держав у Біловезькій пущі – Єльцина, Шушкевича і Кравчука», - зазначає Олесь Доній.

Як він підкреслює, студентська революція на граніті чітко заперечує цей російський наратив і показує, що ми боролися за незалежність. Тим не менш, констатує ідеолог, із цієї події можна винести і негативний урок, зокрема, щодо готовності суспільства та контреліт, через що Україна втратила шанс.

За словами ідеолога, головною вимогою він, беручи участь у Революції на граніті, виписував перевибори Верховної Ради, це була одна із 5 вимог всього студентського руху. Але старші товариші, розповідає експерт, не підтримали цю ідею, до них дослухалися лише 12 депутатів на чолі зі Степаном Хмарою, решта не захотіли перевиборів.

«Якби були тоді перевибори, а це був невеличний проміжок часу, коли суспільство прагнуло змін, а комуністична влада захиталась, то я абсолютно певен, що Україна пішла би шляхом Польщі, Чехії, Словаччини, Литви, відповідно, зараз би була в НАТО і в ЄС. Бо на той момент можна було і потрібно було відсунути комуністичну владу», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам старше 70 років збільшать виплати: умови та суми

За комуналку можна не платити зовсім: хтось з українців отримає 100% пільгу вже з жовтня

Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців

Синоптики прогнозують аномально теплу зиму: сніг і морози будуть короткочасні

Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Томенко пояснив, що проєкт бюджету на 2024 рік ще не досконалий, його потрібно обговорити і переглянути.

Також Знай.ua писав про те, що Ланг повідомила, що на окупованій Херсонщині справи поки що погані, але Запорізький напрямок нас дуже скоро дуже порадує.