Про це говорить колишній радник Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю із журналістом Юрієм Романенком.

У ході інтерв'ю Олексій Арестович висловив свій погляд на ситуацію на фронті України. За його словами, російські війська зіткнулися із труднощами відстоювання українського контрнаступу.

"Вони сточили дві дивізії, одна з яких штурмує із Заходу, інша - зі Сходу цю кишку, намагаючись її зрізати. І чотири полки знищили приблизно через два тижні десь у цих атаках. Вони виявилися безплідними, ці атаки", - заявив екс -радник. .

Арестович зазначив, що навіть настільки підготовлені та мотивовані десантники не змогли подолати невелику кишку. Він висловив сумніви, що можливість російських військ подолати велику кишку, а також вказав на стратегічне значення перерізу залізниці "Волноваха-Мелітополь".

"Де ж їм взяти підрозділ, який велику кишку зріже, якщо вони не змогли впоратися з маленькою? По-друге, ніхто не каже, що ми повинні зупинитися на цій кишці. У контрнаступу є конкретне завдання – перерізати залізницю Волноваха-Мелітополь", яка проходить через Токмак. Тому що весь російський південний фронт тримається на двох гілках: кримський міст і ця залізниця", - пояснив експерт.

Популярні новини зараз

Перевірка військових документів: поліція та ТЦК отримали нові повноваження

Пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат

Німеччина запровадила новий статус для українців: дозволять залишитись в країні назавжди

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Арестович закликав до дій на Токмаку щонайменше до досягнення цього міста. Він підкреслив, що це дозволить контролювати ключові дороги та розширювати наступ далі. Також він наголосив на важливості забезпечення вогневого контролю над прилеглими територіями та об'єктами постачання ворога.

“Там до Токмака вже 18 кілометрів, ним регулярно прилітає. І ця перерізана залізниця змусить їх поставлятися автомобільно і через Кримський міст. Але Кримський міст ми атакуємо, а автомобільне постачання дуже вразливе”, - стверджує Арестович.

Колишній радник Офісу президента закликав до організаційної, ресурсної та кадрової готовності до проведення контрнаступу на Токмаку. Він наголосив, що це завдання важливе для досягнення стратегічного успіху та недопущення небезпеки для України.

Якщо ми не будемо готові організаційно, ресурсно та кадрово, нічого не буде. Так на Токмаку і застрягемо. І нас до якогось вироку змусять прямо на цьому рубежі, що для нас глибоко незадовільна історія”, - каже він.

Експерт також зазначив, що на південному фронті існують інші можливості для перерізання лінії ворожого супротивника, але наголосив, що завдання щодо Токмака має вирішальне значення для подальшого розвитку подій.

“Наприклад, можна розвинути успіх у Великій Новосілці, Урожайному, але там перекинули резерви росіяни і там бої зі змінним успіхом. Під Токмаком навіть за таких умов рухаються, але тут трохи інше. Місцевість складніша, співвідношення військ інше”, - каже Арестович.

Зрештою, Олексій Арестович переконаний, що росіяни вірять у наш успіх більше, ніж ми. Тому й поводяться агресивно.

“На відміну від нас, які кажуть, що, напевно, ми вже не дійдемо, вони якраз чудово розуміють, що у нас усі перспективи дійдуть. Саме тому точаться важкі бої у Мар'янці, Авдіївці, Андріївці, Курдюмівці. Такі ж рухи на лінії Куп'янськ-Кременна. Там безперервні спроби атак противника та й боротьба за конкретні 100 метрів у лісі, як завжди, без особливого просування”, - стверджує екс-радник.