Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

Як розповідає гість програми, після 2015 року почалися негативні реформи прокуратури: у неї забрали право реагувати на правопорушення безпосередньо, забрали слідство, тощо. Тим не менш, констатує він, раніше це була ефективна робота на суд без посередників, прокурор був процесуальним керуючим, усі знаходились в одному приміщенні, і справа швидко йшла до суду. А відтак, додає він, не було відомчих перепон, докорів і скарг, як між НАБУ і САП.

«Не було цього, бо був один керівник правоохоронної системи, який відповідав за стан боротьби зі злочинністю в Україні, це був генеральний прокурор України. Позбавили цього права. Для чого? Кому від цього стало краще? І все почало котитися з тих часів. Із тих часів почався відтік професіоналів із правоохоронної системи, із тих часів у суди приходили люди, які були не готові для того, щоб стати суддями, без досвіду роботи у правоохоронній системі», - пояснює Святослав Піскун.

І тепер, констатує він, у Верховному суді до сьогодні є багато людей без необхідного досвіду, вони працюють адвокатами, юридичними консультантами. Але це ж нонсенс, підкреслює гість програми, коли людина, яка ніколи не працювала суддею, стала членом Верховного суду України, тому справи нормально не розглядають і взагалі немає методики розслідування.

«Колись збирався пленум Верховного суду по значним, гучним кримінальним, цивільним провадженням, тим, що мали великий суспільний резонанс, писали узагальнення, методички, і давали напрямок правоохоронним органам, як треба розслідувати і у якому контексті виписувати рішення по тим чи іншим справам і злочинам. Зараз цього немає, а це була спеціальна робота Верховного суду України, тому що пленум роз’ясняв, як треба працювати. А зараз кожен своєю думкою багатіє, навіть якщо він і дурень», - констатує Святослав Піскун.

Популярні новини зараз

Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК

Синоптики прогнозують аномально теплу зиму: сніг і морози будуть короткочасні

Стосується всіх власників карток "Ощадбанку": важливі зміни

Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чорнобаєв розповів, чи російські жінки проти війни.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, як Україна могла піти шляхом Польщі.