Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченко.

«У нас до цього часу немає закону про особливий правовий режим стану війни. Відповідно, не лише у бюджеті закладається вся структура видатків мирного часу, у нас ще й діє зараз воєнний стан. А воєнний стан – це мобілізаційний інструмент. Мобілізація – це не війна. Оскільки нема правового режиму стану війни, у нас до дуальності влади ще додалася військова адміністрація», - пояснює Юрій Гаврилечко.

На його думку, централізацію можна було зберегти і забезпечити, якби всі військові адміністрації підпорядковувалися або голові уряду, або президенту, дуальність би залишилася. До речі, додає експерт, ця сама дуальність у бюджеті теж є, тому що немає тих коштів, які би точно залишалися на місцевому рівні в розпорядженні органів місцевого самоврядування на певну позицію видатків, і нема розподілу на ті кошти, якими абсолютно спокійно і самостійно може керувати і розпоряджатися голова воєнної адміністрації, виходячи із загальнодержавних завдань.

«А насправді просто табличка змінилася. Була просто цивільна адміністрація, а стала військова. А насправді все їхнє бюджетоформування залежить від обласної ради і від відповідних субвенцій із центрального рівня», - зазначає Олексій Буряченко.

Отже, констатує гість програми, усе, що залишилося з мирних часів, зараз неефективно працює не тому, що воно погане саме по собі, а тому, що воно працює на абсолютно інші умови. Так само, додає він, очі лізуть на лоба через те, що на повернення та обслуговування внутрішнього і зовнішнього державного боргу у нас коштів заплановано більше, ніж на фінансування Міністерства оборони. Саме у такій ситуації, стверджує експерт, потрібен правовий режим стану війни.

Популярні новини зараз

Хвиля подорожчання зачепила продукти першої необхідності: скільки зараз коштують популярні крупи та макарони

Терор кожної ночі: як "Шахеди" виснажують ППО

Гороскоп на тиждень 23-29 вересня для всіх знаків Зодіаку: розвиток Козорогів, залежність Дів та розгубленість Раків

Гени, які передає тільки мама: як вона формує характер і емоційний стан дитини

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Волков пояснив, що росіяни хочуть розпорошити нашу націю, натомість ми повинні зробити так, аби українці закордоном залишалися українцями.

Також Знай.ua писав про те, що Єгіазарян розповів про Євромайдан і смерть свого друга Сергія Нігояна.