Про це він розповів у блозі Олеся Донія.

На думку експерта, сьогодні Україна має працювати над тим, як бути спроможною боротися проти росії ще роками. Тобто, додає він, і ухвалювати всі рішення потрібно з того, аби конструювати власну спроможність боротися на тривалий час. Отож, констатує політтехнолог, сьогодні ми маємо і боротися, і розвивати економіку, щоб фінансувати воєнні видатки, і жити, а не виживати, тому що ми не можемо поставити життя на паузу на 5, 15 років.

«У чому стратегічна проблема? Ми від початку оборони мислимо категоріями, що от-от ще протримаємося і далі все буде нормально, зараз вийдемо на кордон. Але ешелонована оборона на східному березі, яку побудувала рф, свідчить, що це не буде швидко. І ціною великої кількості життів українських солдат це не правильно робити. Я дуже радий, що наш Генштаб дуже розумно до цього підходить», - пояснює Руслан Рохов.

Очевидно, констатує він, що сьогодні робиться максимум з можливого з наявних ресурсів. А це значить, пояснює експерт, що політики, мають завдання збільшити кількість цих ресурсів і правильно ухвалювати управлінські рішення щодо їх раціонального використання. За його словами, це так само, як біг: на дистанцію 100 метрів мобілізація організму і витрати енергії одні, а на марафон потрібно інакше використовувати свої енергетичні запаси.

«Сьогодні ми маємо ситуацію, коли 65% українського бюджету видаткової частини – це допомога, це кредити і гранти. І от я дивився цю концепцію, вона не свідчить про те, що це продукт для того, щоб країна роками могла боротися, жити, це ніби ми вже перемогли і займаємося відновленням», - зазначає Руслан Рохов.

Популярні новини зараз

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду

Нижче вже не буде? Озвучено курс долара на кінець осені

Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Криворучкіна заявила, що реформа Мінзахисту довкілля беззмістовна, а ось її концепція зробить з Держекоінспекції сервісну службу.

Також Знай.ua писав про те, що Рейтерович розповів про світовий розвиток ВПК і внесок України.