Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Дуже критично, дуже погано, дуже негативні наслідки може мати все це, що зараз відбувається на Близькому Сході, це по-перше. І якщо це почнеться, це торкнеться всіх континентів, ніхто не сховається, особливо Європа», - заявляє Дмитро Співак.

Щодо раптовості нападу «Хамас», пояснює він, то це не було раптово у геополітичному вимірі, тому що всі ці релігійні, етнічні, територіальні, економічні конфлікти, все, що там відбувалося багато-багато десятиліть, не могло не вибухнути у війну. Тобто, констатує експерт, цей напад на Ізраїль міг статися тієї суботи, або іншої, або у четвер, або у середу, не важливо.

«І навколо Ізраїлю 200 мільйонів арабського світу, і вони не можуть не підтримувати один одного, інакше їхній народ, їхнє суспільство не зрозуміє своїх керівників. Вони не можуть не підтримувати Палестину, «Хамас» там чи не «Хамас». Світ поділився. Ви бачите, що відбувається? Китай, Ердоган, путін, Іран – весь Схід практично прямо чи опосередковано підтримує Палестину», - пояснює Дмитро Співак.

До того ж, зауважує він, на Заході вже звучать голоси проти деяких дій ізраїльської армії, зокрема, в ООН, серед представників ліберальної платформи всередині демократичної партії США. А Європа тим часом, додає експерт, завмерла в жаху перед майбутньою міграційною кризою, адже Сектор Газа – це 2 мільйони людей. Тому, констатує гість програми, якщо на Близькому Сході почнеться дійсно велика війна, у неї вступлять Іран, Сирія, Саудівська Аравія, це сколихне весь світ. І це питання, переконаний він, потрібно вирішувати виключно дипломатичним шляхом, інакше буде тільки гірше.

Популярні новини зараз

Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки

Пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат

Вчені виявили людей, чия кров відрізняється від решти - їх серед нас небагато

Що буде з пенсіями у 2025 році: ухвалено важливе рішення

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Криворучкіна заявила, що реформа Мінзахисту довкілля беззмістовна, а ось її концепція зробить з Держекоінспекції сервісну службу.

Також Знай.ua писав про те, що Рейтерович розповів про світовий розвиток ВПК і внесок України.