Про це він розповів у програмі «Пульс тижня» з Олексієм Буряченком.

«Румунія нас підтримала і наші партнери у тому сенсі, що вже передають нам і певні засоби ППО, і головне – до тих, що вже є, снаряди, ракети теж передають, і артилерію. Тому що зараз у нас дуже непрості моменти на полі бою, росіяни просто заливають нас снарядами, порушуючи всі закони, тому нам треба гідно відповідати для того, щоб переломити ситуацію. Як показує практика Ізраїлю, що і лунає часто від військових експертів, треба вести війну на території ворога. Вони усвідомлюють це, але нам розповідають, що поки що не можна», - зазначає Олег Лісний.

Сьогодні, нагадує він, ми бачимо протести представників мусульманського світу на захист палестинців. Отож, констатує експерт, це говорить про те, що ситуація буде розхитуватися по всьому світу, а після хвилі палестинських біженців європейці побачать їхню відмінність від українських біженців, адже такий дружній Єгипет, наприклад, їх не пускає.

Також гість програми зауважує, що щодо Ізраїлю і Сектора Гази міжнародні організації сьогодні почали говорити приблизно те саме, що і щодо України та росії. Тобто, пояснює політолог, ці організації не бачать тих жінок, дітей, яких ґвалтують і вбивають агресори, але щойно війна переходить на територію цього самого агресора, кажуть, що треба бути гуманними. Виходить так, підкреслює він, що гуманних просять бути гуманними, а терористів – ні.

«У нас у рази більше постраждалих від цієї війни, ніж в Ізраїлі. І у нас найбільша континентальна війна після Другої світової, а Ізраїль, при всій повазі, менший за Київську область, і там атакують не всю територію, а тільки ту частину, куди ракети з Сектора Газа долітають. Тому для мене це також шокуюча історія, коли починають якось порівнювати. Згадайте Маріуполь, Ірпінь, тощо. Як це взагалі?», - міркує Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз

Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень

Що буде з пенсіями у 2025 році: ухвалено важливе рішення

Комуналка злетить на 75%: українцям порадили затягнути паски та попрощатися з заначками

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Gaya пояснила, що сьогодні відбувається не боротьба добра зі злом, а зачистка і трансформація.

Також Знай.ua писав про те, що Новохатський провів аналогію між Україною, Афганістаном та Ізраїлем.