Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, зараз в інформаційному просторі почали розганяти тему того, що Авдіївка буде другим Бахмутом, другим Маріуполем. На його думку, це робилося для того, щоб у людей одразу виникли спогади, як це було минулого року, які криваві виснажливі і дуже складні бої були, коли ворог кидав величезну кількість сили і засобів на Бахмут, хоча і поніс так само великі втрати, і нам доводилось це все відбивати.

«Тобто у чому задум? Що зараз давайте відтягуйте сюди всі війська в Авдіївку, будемо тут змагатися, хто кого, і це може тривати-тривати місяцями, знову ж таки, давайте створимо другу фортецю, тепер не Бахмут, а Авдіївка буде, давайте-давайте всю увагу туди», - пояснює Олександр Мусієнко.

На його думку, українське командування всі ці розрахунки ворога проаналізувало, побачило і діє інакше. Зокрема, зазначає експерт, росіяни чомусь думали, що тільки вони можуть проводити флангові операції. Тим не менш, констатує він, зараз ми бачимо флангову операцію ЗСУ з правого на лівий берег Херсонщини, вони закріплюються на позиціях із можливістю заходити ворогові з флангу у тил, що дає можливість нанести там потужні удари, знищувати позиції противника.

«І це відтягувати вже увагу російських військ із Мелітопольського і Бердянського напрямку. Тому що там треба діяти, бо у Криму знаходиться угруповування, яке його прикриває, там близько 15 тисяч, а цим же силам звідкись треба маневрувати. По-друге, це відкриває перспективи для погіршення логістики і створення дуже серйозних проблем для окупанта у цьому напрямку», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Вчені виявили людей, чия кров відрізняється від решти - їх серед нас небагато

Комуналка злетить на 75%: українцям порадили затягнути паски та попрощатися з заначками

Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, що сьогодні у китайської економіки не найкращі часи, тому Сі Цзіньпіну потрібен путін із російськими дешевими енергоресурсами.

Також Знай.ua писав про те, що Подольська попередила про небезпеку для країн Балтії з боку рф.