Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«Європейські країни розуміють, що, якщо ми потрапимо в їхню сім’ю Європейського Союзу (а ми й так європейці і географічно, і за духом), у цю конфедерацію, якщо можна так назвати, то разом із Польщею, країнами Балтії ми будемо мати просто блокуючий пакет? І що вони будуть із цим робити?», - запитуєОлексій Буряченко.

Як зазначає гість програми, одразу згадується жарт, коли у 2003 році Кучма проводив нараду і питав, де заступник міністра, а йому сказали, що у Європі, Кучма сказав: «А ми тоді де?». Загалом же, констатує експерт, Європа прекрасно розуміє ці всі ризики і проблеми, адже йдеться про приєднання великої країни.

«Ми згадуємо приєднання Польщі, а нагадаю, що Польща не сама приєдналась, там ще була Угорщина, а зараз є велике питання до Угорщини, до того, як вона себе поводить. І вони дивляться на Україну як на таку велику Угорщину з точки зору проблем, які вона може принести, що вона може десь щось блокувати», - пояснює Іван Ус.

За його словами, Україна, звісно, з одного боку, має технологічний потенціал і найбільш дієздатну армію у ЄС, з іншого - корупція нікуди не ділася. А відтак, констатує експерт, однозначно виникне питання, як можна приєднати державу із таким негативним іміджом з точки зору корупції. Тому, переконаний гість програми, наш шлях євроінтеграції не буде швидким, а вступ у ЄС у 2030 році – це оптимістичний прогноз.

Популярні новини зараз

По росії вдарять дуже потужно: тарологиня передбачила події осені

Нацбанк вводить революційні обмеження: перекази з картки на картку за новими правилами

Комуналка злетить на 75%: українцям порадили затягнути паски та попрощатися з заначками

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаленко заявив, що найголовніше у зверненні Байдена до народу було те, що він прирівняв кремлівський режим до терористів «Хамас».

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе оцінив візит спецпредставниці США Пенні Пріцкер до Києва.