Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

На думку експерта, московський патріархат абсолютно заслужив на те, щоб його заборонили. Зокрема, нагадує він, чомусь ми не побачили, щоб якийсь представник московського патріархату вийшов і звернувся до російського патріарха кирила, який до речі, заробив мільярди на спирті і табаку, не запитав у нього, як це вони напали на нашу країну.

«Якби у перші дні, перші години всі попи вийшли би, поїхали би на Вишгород і почали би звільняти наших людей, я думаю, такого би не було. А ми побачили що? Ми побачили літературу, яку вони використовували, ми побачили російські папірці, їхні гроші, і ми побачили дуже багато чого російського», - нагадує Георгій Біркадзе.

Тому він переконаний, що закон про заборону релігійних організацій, що мають зв’язок із країною-агресоркою, дасть нам можливості позбутися російських агентів, і це дуже правильне рішення. До того ж, додає експерт, не треба говорити, що цей закон не на часі, тому що подали його ще 22 грудня, він весь цей час лежав у Верховній Раді, а взагалі це потрібно було зробити ще у 2014 році.

«Повинні попрацювати обов’язково наші правоохоронні органи, які будуть мати докази і після цього у судовому порядку всі вони отримають обов’язково заборону. І це буде справедливо», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат

Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень

Ця добавка робить каву небезпечною для здоров'я: пийте на свій ризик та страх

Що буде з пенсіями у 2025 році: ухвалено важливе рішення

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ус розповів, які проблеми потрібно вирішити Україні, аби вступити у ЄС.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, коли в Україні остаточно перестане працювати УПЦ МП.