Про це він розповів на каналі «Politeka Online».

«Наш експорт, наш ключовий морський сировинний експорт, звичайно, передусім маємо контролювати ми самі, у жодному разі не держава агресор. До речі, для чого вони це робили? Для того, щоб, з одного боку ніби брати участь у якомусь міжнародному треку, тому що похизуватися путіну було просто нічим», - пояснює Олексій Буряченко.

Окрім цього, додає він, Ердоган також завжди ставив цей кейс на фасад і щодо запровадження санкцій, і по багатьох позиціях концентрації в себе рашистських інвестицій, і, до речі, на те, що «Росатом» побудував у Туреччині перший енергоблок АЕС. Тобто, констатує експерт, Туреччина витягнула з цього кейсу просто максимум, але ми не на Туреччину працюємо, хай вона і теж бере участь у новому зерновому коридорі.

Тим не менш, пояснює політолог, тут історія трохи інша, нема номенклатурно записаних перевірок кожного судна, тому і на фрахті вони стояти не будуть. А тому, додає він, це вже більше зацікавлює компанії трейдерів заходити, і це їм вигідніше з фінансової точки зору.

«Завдяки блокуванню і саботуванню чорноморського коридору рф позаходила в наші традиційні ринки як в Африці, на Близькому Сході, так і в Середній Азії. Тим паче, вони вже там багато де уклали довгострокові контракти. Тобто вони зробили все для того, щоб, з одного боку, бути учасником зернової угоди і контролювати повністю наш експорт, а це наша валютна виручка, це гроші у державу, а з іншого – вони мінімізували експорт з України», - підсумовує Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз

Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати"

Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно

Німеччина запровадила новий статус для українців: дозволять залишитись в країні назавжди

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ус розповів, які проблеми потрібно вирішити Україні, аби вступити у ЄС.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, коли в Україні остаточно перестане працювати УПЦ МП.