Про це він розповів на своєму каналі.

«Спроба вести стратегічний діалог між Китаєм і США була завжди. Я хочу нагадати, що були зустрічі в різних форматах. Але попередня зустріч, яка мала відбутися навесні цього року, коли президент США Байден мав зустрітися з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, була зірвана, тому що аеростати почали літати», - повідомив Олександр Мусієнко.

За словами військового експерта, тоді літали в небі над Сполученими Штатами Америки невідомі об’єкти, і це призвело до скасування візиту Байдена до Китаю. Як зазначив Олександр Мусієнко, зараз також відбувається дуже цікава ситуація, адже керівники зовнішньополітичних відомств США і КНР зустрінуться на фоні напруження в Південно-Китайському морі.

«У той же час у Південно-Китайському морі відбуваються такі конфліктні ситуації між кораблями Китаю і Філіппін. Там суть у чому? Суть у тому, що Китай претендує на більшість вод й ігнорує рішення Міжнародного суду про розподіл і використання вод в районі Філіппін, тобто перешкоджає нормальному судноплавству», - заявив Олександр Мусієнко.

Як писав раніше Знай.ua, медіум розповіла, які можливості сьогодні у росії і що планують США: «Зупинити до 2025 року конфлікт».

Популярні новини зараз

Українці залишаться без пільг на комуналку: хто вже у "черзі", та за яких умов

Хвиля подорожчання зачепила продукти першої необхідності: скільки зараз коштують популярні крупи та макарони

Якщо у квартирі встановлено бойлер: комунальники терміново попередили українців

Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Віталій Кулик розповів про геополітику: «Світ знову стає небезпечним, непрозорим і неглобальним».