Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

Як зазначає гість програми, Захід пропонує Ізраїлю вичікувати, не перетинати червоні лінії щодо Сектору Гази, але це означає консервувати ситуацію знову на незрозуміле вирішення. На його думку, Ізраїлю це аж ніяк не вигідно. З іншого боку, констатує експерт, якщо так кажуть у у Вашингтоні, і це пов’язують із багатьма «але», Тель-Авів має прислуховуватися.

«Я більше, ніж переконаний, що «Хезболла» вже втягнена у цей конфлікт. Є проксі, які вже втягнуті, і очевидно, що найближчим часом у той чи інший режим інтенсивності буде здійснюватися підпалення різних точок протистояння ЦАХАЛ із різними терористичними проксі», - розповідає Віталій Кулик.

До того ж, додає він, Іран накопичує потенціал для розширення географії прямих військових зіткнень, тому нанесення точкових ракетних ударів варто очікувати, індивідуальний терор з боку різноманітних шахідів, очевидно, відбудеться. А також, констатує експерт, будуть загострення протиріч у країнах-сусідах, які не можуть далі втримувати або нейтральну позицію, або контролювати масив тих проксі, які знаходяться на їхніх територіях.

«Це вже починає настільки виходити з-під контролю, настільки починає бурлити, переходячи у військову фазу у тій чи іншій мірі інтенсивності, що відкласти Сектор Гази на потім, вийти нову у якийсь політичний процес Ізраїлю стратегічно нічого не дає. Їм треба туди входити», - пояснює Віталій Кулик.

Популярні новини зараз

Вчені виявили людей, чия кров відрізняється від решти - їх серед нас небагато

Що буде з пенсіями у 2025 році: ухвалено важливе рішення

Німеччина запровадила новий статус для українців: дозволять залишитись в країні назавжди

Мирний план Зеленського чи зникнення путіна? Астрологиня розповіла, як переможе Україна

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чому у владі є корупція і чого прагне Зеленський.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів про деморалізацію окупантів у Криму.