Про це він розповів у програмі «Пульс тижня» з Олексієм Буряченком.

За словами експерта, якщо росія визначила для себе місію зруйнувати світовий порядок, то місія України бути очільником створення нового безпекового і економічного порядку. Це, підкреслює він, наша місія, і ми нікуди від неї не дінемося, адже ми залишаємося на геополітичній мапі Європи, і ми в авангарді. А відтак, стверджує аналітик, ЄС буде змушений іти нам назустріч, бо як можна не йти назустріч світовому порядку?

«Але зараз нам потрібно буде вести велику координаційну роботу не тільки МІДу, але і Мінекономіки, Мінінфраструктури, Мін’юсту, правоохоронних органів, судової системи. І це такий величезний пласт роботи. Те, що було раніше виконати, ок, ми із цим впорались, тепер набагато серйозніше. Гіпотетично: війна завершилась, ми виграли, звільнили території, і через рік нас беруть у ЄС, так наше виробництво, металургія – це все банкроти. Ми реально втратимо 60% економіки, єдиний ринок просто зробить її не конкурентною», - міркує Олексій Буряченко.

На думку гостя програми, такий швидкий вступ у ЄС і його єдиний ринок доб’є все, що не добила війна, тому так швидко нам цього не треба. Як він пояснює, після важкої хвороби, якою для суспільного організму є війна на визнаження, нам треба час на адаптацію.

«З іншого боку, війна створює будівний майданчик, фактично разом з європейцями ми можемо будувати інтегровану в Європу економіку. Відразу можна будувати, відроджувати нашу економіку таким чином, щоб вона інтегрувалася в ЄС. Щоб ми будували і відновлювали те, що потрібно, те, на що буде запит», - пояснює Олександр Кочетков.

Популярні новини зараз

По росії вдарять дуже потужно: тарологиня передбачила події осені

Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно

Що буде з пенсіями у 2025 році: ухвалено важливе рішення

Комуналка злетить на 75%: українцям порадили затягнути паски та попрощатися з заначками

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, чи зростає зараз втома від війни.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманова розповіла про нову зброю ЗСУ.