Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Треба розуміти, що росія сама не воюватиме, а те, що вона провокує конфлікти на Балканах, - так. І свідчень тому дуже багато, це було не лише зараз, а й до 24 лютого минулого року», – зазначає Володимир Фесенко.

До того ж, додає він, є свідчення російських спецслужб, що вони провокували кризові ситуації у Чорногорії та конфлікти у Чорногорії, Боснії та Герцеговині. Багато хто вважає, продовжує експерт, що росія причетна, хай і не прямо, а побічно до загострення відносин між Сербією та Косово.

«Балкани – це з 19 століття порохова бочка Європи. На початку 20 століття саме конфлікти на Балканах призвели до Першої світової війни. Потім 1990-ті роки минулого століття, війна на території колишньої Югославії. Залишилися вогнища тих конфліктів, що тліють, але вони залишилися, і росія, звичайно, може їх використовувати у своїх інтересах», - пояснює Володимир Фесенко.

Інше питання, підкреслює він, полягає в тому, чи вдасться росії спровокувати війну на Балканах чи ні. Проте, підкреслює експерт, сама росія не воюватиме, але провокувати конфлікти може, і точно спробує це зробити.

Популярні новини зараз

Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники

Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе заявив, що сьогодні наш народ справедливо має питання до Порошенка, так само вони будуть і до Зеленського.

Також Знай.ua писав про те, що Томенко розповів, як розкрадалися гроші із місцевих бюджетів.