Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

За словами гостя програми, передусім треба враховувати, що такі замітки, як правило, ми бачимо на сторінках газет і журналів, а не в офіційних заявах тих чи інших країн, які сьогодні є партнерами України.

«Чи існують якісь альтернативні сценарії? Так, безумовно, існують, було б наївно і безглуздо, напевно, заперечувати, що наші партнери мають у себе на столі різні варіанти розвитку ситуації, і зокрема такі, які, м'яко кажучи, можуть нам не сподобатися, оскільки вони суперечать нашим національним інтересам та українській формулі миру, яку презентував наш президент», - розповідає Ігор Рейтерович.

Як він пояснює, це пов'язано не з тим, що Захід хоче якнайшвидше закінчити російсько-українську війну, а з тим, що так влаштована просто західна політика, вони змушені переглядати сценарії та варіанти. Взагалі сам процес вироблення, розробки публічної політики на Заході, продовжує експерт, складається саме з цих сценаріїв і варіантів, потім вони потрапляють на стіл до політиків, а політики обирають найбільш оптимальний варіант з точки зору ресурсів, часу і тієї ситуації, яка складається на момент необхідності ухвалення того чи іншого рішення.

«При цьому тут потрібно розуміти чітко, що, судячи з офіційної заяви, ключовою все-таки на сьогоднішні є сценарій звільнення всіх територій України, тобто росія має забратися і, відповідно, покарати ті жахи війни, які вона принесла в Україну», – робить висновок Ігор Рейтерович.

Популярні новини зараз

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Малеєв розповів, що стоїть за блокадою польських перевізників на кордоні – інтереси Польщі чи кремля.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, хто шкодить сьогодні Україні всередині держави і закордоном.