Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

«Дитина не отримує бажаного і переживає травму, травма відбулася, вона є, дитина її вирішити не може, поверх цього у дитини формується якась стратегія, як виживати. Наприклад, мстити, брехати, добиватися свого маніпулятивними зусиллями, йти по головах, бути красивим, розумним, щоб на тебе попит був і тим самим компенсував, сформував це ставлення», - розповідає Олег Хом'як.

Як він пояснює, це все будується на тому, що ці болісні частини витіснені, і стратегія, природно, створюється з певним ступенем ілюзорності, коли людина починає сама себе обманювати. Тобто, зазначає експерт, наприклад, людина каже, що робить це для того, щоб бути успішною, а справжня мотивація у тому, щоб її полюбили просто, прийняли.

«Це така подвійна складова: я говорю одне, але не промовляю справжні свої бажання, бо вони ґрунтуються на болю. У людини 90% психічної життя несвідомі. Ось 90% наших імпульсів, бажань несвідомі», – стверджує Олег Хом'як.

Принагідно він зазначає, що безглузді фізіологи говорять про дивовижні, на їхню думку, речі: прилади фіксують, що в мозку реакція пішла, а людина лише за кілька секунд про неї говорить, тобто мозок робить щось, а свідомість потім усвідомлює. Але насправді, пояснює гість програми, є витіснене, несвідоме психічне життя, і людина може діяти несвідомо.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Хом'як розповів, як із людського стану знайти божественну благодать, нірвану.

Також Знай.ua писав про те, що Хом'як пояснив, як з'явився образ Бога як сивого старця.