Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Якщо брати Захід і Схід Європи, то я вважаю, що Захід – це люди, які взагалі не відчувають війну, тобто їм байдуже, що відбувається у нас. Тому люди, на жаль, ведуться на ці наративи, гасла: «Все тільки для Нідерландів», «Все тільки для американців», - пояснює Георгій Біркадзе.

За словами експерта, там європейці прокидаються, йдуть пити каву, їсти круасани, і у них усе добре, а у нас усе відбуваються інакше. Якщо ж говорити про Схід Європи, зазначає він, то, зокрема, Угорщина та Словаччина завжди були у сфері впливу росії, Радянського Союзу, тому ми бачимо таку ситуацію.

«На жаль, сьогодні так відбувається, росія відчуває, що може змінити владу на проросійську і таким чином впливати на дуже-дуже багато країн, дуже багато ситуацій. І вони це роблять, щоб, що є найголовніше для росії, захопити нашу країну і знищити. Вони розуміють, що це нормальний шлях для них, і вони вкладають у це гроші, десятки мільярдів доларів», - розповідає Георгій Біркадзе.

Тому, констатує експерт, сьогодні ми бачимо, як Угорщина вперто блокує фінансову допомогу Україні від Європи. До того ж, додає він, наступного року будуть вибори до Європарламенту, і є ризики, що туди пройдуть представники радикальних правих партій.

Популярні новини зараз

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Карасьов заявив, що найближчі 20-30 років на планеті буде ще не одна війна, тому Україні треба готувати затребуваний і конкурентоспроможний ВПК.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, що через блокаду польських перевізників Україна не тільки втрачає гроші, але сюди не можуть доставити гуманітарку і зброю.