Про це він розповів на каналі «Контекст».

«Усі роботодавці до 1 грудня чинного року мали подати до військкоматів списки призовників, військовозобов’язаних і резервістів. Ця новина зараз просто підірвала мережу, але без паніки. Не варто так бурхливо реагувати на кричущі заголовки, це далеко не новина», - повідомив Едуард Гльоза.

За словами журналіста, за чинним українським законодавством роботодавці підприємств, установ та організацій ведуть облік своїх військовозобов’язаних працівників. Як зазначив Едуард Гльоза, так само цей облік ведуть державні органи й органи місцевого самоврядування, також у навчальних закладах є такі списки.

«Усе це прописано в постанові Кабміну №1487, яка була ухвалена ще 30 грудня минулого року. І якщо ви військовозобов’язаний віком від 18 до 60 років, навчаєтеся чи працюєте, ви вже в списку персонального військового обліку свого підприємства», - заявив Едуард Гльоза.

Як писав раніше Знай.ua, Ельвіра Кириленко розповіла про кількість чоловіків-ухилянтів за кордоном: «Видається статистика».

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що військовий експерт Олександр Мусієнко розповів про втрати ворога на Авдіївському напрямку: «Намагаються компенсувати живою силою».