Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Щодо американської допомоги, то я вважаю, що можуть нам відрізати десь біля 10 мільярдів, а 50 з копійками ми отримаємо. Це буде, я думаю, до Різдва, до 24 грудня. Я впевнений, що вони проголосують», - зазначає Георгій Біркадзе.

Також експерт додає, що є пропозиції об’єднати пакет допомоги Україні разом із Ізраїлем, Тайванем, там ще й питання зі стіною на мексиканському кордоні. За його словами, насправді це погано, тому що у такому разі нам дадуть менше, десь 50 мільярдів.

«80 мільярдів, які ми отримали (ред. – з початку війни від США), це 0,5% американського бюджету, навіть не 1%. У цих 0,5% 75% - це гроші, які залишилися в Америці, вони до нас не пішли. Так, тут дійсно можу сказати, що гроші, які вони нас надають, це грантові гроші, які ми не будемо повертати. Тобто 70% з цього всього залишається в Америці», - розповідає Георгій Біркадзе.

Як пояснює експерт, коли нам дають F-16 за 20 мільйонів доларів, то Польща замість нього отримує F-35 за 100 мільйонів, і нам нараховують не 20, а 100 мільйонів, тому така величезна сума. Тому що, констатує він, часто кажуть, що от нам такі великі гроші дають, але не все так просто.

Популярні новини зараз

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чому Схід і Захід Європи по-різному відчувають війну в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Абайдільдінов розповів, у якому році розвалиться росія.