Про це він розповів на своєму каналі.

«План зараз буде реалізовуватися другий, тобто не пробивати зараз безпосередньо коридор до адмінмежі з Кримом. Хоча ми ще побачимо, тому що є плацдарм і там наступальні дії продовжуються. Наші сили продовжують торувати там шлях, героїчна морська піхота і інші підрозділи. На Сході важко, ворог намагається переходити у наступ, але це дійсно локальні бойові дії, українські сили відбивають атаки, наносять втрати», - пояснює Олександр Мусієнко.

За його словами, ключове зараз – те, як буде розширюватися наш плацдарм на лівобережжі Херсонщини, як ми там будемо рухатись і просуватись, це дуже важливий момент. По-друге, зазначає експерт, вочевидь, ми будемо переходити в оборону на певних ділянках фронту, але все буде залежати від того, як нас забезпечить Захід.

«Вже і видання The Economist написало песимістичну статтю про те, що путін виграє, бо не вдалося вдарити санкціями, не вдалося в повній мірі дати Україні зброю. Так а що вам заважало це зробити, шановні партнери? Давайте зараз це робити, є можливості. Зараз виходить на пік оборонна промисловість Defense industry, вона буде виробляти зброю. Давайте постачати нам, давайте спільно реалізовувати проєкти, це не безвихідна ситуація. Як заявив пан Зеленський, ми не здаємось і ситуація не є безвихідною», - розповідає Олександр Мусієнко.

Як він пояснює, зараз вихід у тому, що, якщо не вдасться поширити цей плацдарм до адмінмежі з окупованим Кримом, то треба поширювати його настільки, наскільки це можливо. А також, додає експерт, треба продовжувати знищувати ворога у великих обсягах, накопичувати наш внутрішній ресурс, говорити з партнерами про нові поставки зброї, поки ми перебуваємо в обороні.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, чи допоможе ОДКБ путіну у війні проти України.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко пояснив, навіщо росії замах на дружину Буданова.