Про це він розповів на своєму каналі.

«Вступ України в НАТО путін сприйме як особисту поразку, це очевидно, і кремлівське оточення довкола нього. Зрештою, це так і є фактично, це тотальна поразка тоді росії. У них не залишиться достатньо якихось дій, у них залишиться тільки сценарій погрожувати ядерною зброєю, що вони активно час від часу і роблять», - пояснює Олександр Мусієнко.

Тим не менш, міркує він, можна змоделювати сценарій, що от Україну взяли в НАТО, на її території поставили базу США з літаками, які здатні нести ядерні боєголовки, як це є у Південній Кореї чи у союзників НАТО на території окремих європейських держав. Адже це, підкреслює експерт, поширення концепції ядерного стримування у відповідь на дії росії, яка перша розмістила ядерну зброю на територію білорусі.

На його думку, це питання рішучості і сміливості, але зараз баланс оцінки рівня загроз домінує при ухваленні рішень у США та у деяких інших країнах, вони вважають, що застосування ядерної зброї – це загроза реальна за якихось умов з боку росії. Тим не менш, стверджує експерт, розрахунок йде на те, що наш опір, зменшення ресурсів росії, негативні соціальні, економічні явища і процеси, поразки на фронті, недосягнення перемоги призведуть до бунтів і змін всередині росії.

«путін хоче пережити Захід, а Україна із Заходом має просто пережити путіна, ми маємо бути до цього готові. Як пережити? У сенсі пережити, що його хтось усуне від влади, він сам піде, ще якісь зміни будуть. А тоді відкриється вікно можливостей щодо нашого вступу у НАТО і не тільки», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що буде відбуватися на фронті взимку.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко пояснив, навіщо росії замах на дружину Буданова.