Про це Олесь Доній повідомив у себе на Facebook.

Як зазначає експерт, його нагородили за керівництво «Студентською революцією на граніті», але ще приємніше, що не забули і про Марека Іващишина, його теж нагородили, хоч і посмертно. Він підкреслює, що успіх «Студентської революції на граніті» забезпечила не лише наша внутрішня солідарність, а солідарність між Українською Студентською Спілкою м. Києва і Студентським Братством м. Львова.

«Солідарність - це те, завдяки чому українці перемагали, коли перемагали. А коли зазнавали поразок (а було й таке) - якраз коли солідарності бракувало. Тому так важливо в умовах коли на нас напала фашистська росія, не втрачати нашої внутрішньої солідарності», - пояснює Олесь Доній.

І ця нагорода, стверджує він, є проявом солідарності з Україною, яка прямо зараз бореться із російською фашистською агресією, це мовби поєднання історії з сучасністю. До того ж, додає ідеолог, органічними були нагородження Вахтанг Кіпіані, який брав участь у «Студентській революції на граніті», а також створив потужний і надзвичайно важливий ресурс «Історична правда».

«Приємно, що нагороди вручали безпосередні учасники легендарної «Солідарності» 1980 року, зокрема Богдан Борусевич. Борусевич - знаний політик сучасності, двічі був маршалом сейму (за аналогією-голова парламенту), та більш вагомий для мене персонально його шлях боротьби в часи комуністичної влади-він був генієм конспірації, якого ловили близько 5 років. Боролася Польща. Боролася Україна. І боротьба триває», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

В Україні планують запровадити графік погодинних відключень світла: термінова заява "Укренерго"

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, що проти перенаправлення ПДФО з місцевих бюджетів на потреби воєнного часу виступають лише корупціонери.

Також Знай.ua писав про те, що Васильєв попередив про гібридні та реальні загрози з боку рф.