Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

Як зазначає Олексій Буряченко, насправді у нас із Саудівською Аравією вибудовуються гарні відносини, саудити навіть у декількох треках із Україною брали участь щодо повернення наших хлопців. Тобто, констатує експерт, цим вони показали, що мають вплив на путіна і що вони є ефективним перемовником.

«Нагадаю, що вони запрошували Зеленського на зустріч у Джидді, куди він прибув. Дуже крута зустріч. До цієї зустрічі складалося враження, що є Україна, яку підтримує Захід, а є росія, яку підтримує Схід, а тут таке запрошення», - зазначає Іван Ус.

Тобто, підкреслює гість програми, путін вважав Саудівську Аравію своїм союзником, а тут на зустріч запрошують Зеленського говорити про українську формулу миру. До того ж, додає він, це не західний майданчик, тому там були ще й Індія, Китай, країни Глобального Півдня, а росію навіть не запросили. І на цьому фоні, констатує експерт, ми бачимо поїздку путіна до Саудівської Аравії, яка може повпливати на ринок нафти.

«Саудити класно вибудували цю історію, показали свою проактивну позиці, показали свою зацікавленість, і тим самим підвищили свою додану вартість на світовій арені як перемовний майданчик, на який готові приїхати всі», - підсумовує Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гергель розповіла, чи зроблять росіяни ще одну екологічну катастрофу в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Бенюк розповів чому «Свобода» програла.