Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Я вважаю, що сьогодні обов’язково потрібно говорити зі всіх телеканалів про те, що нам не дають гроші, це всього лише 61 мільярд доларів. Все-таки, на жаль, протрампівські депутати, республіканці сьогодні дійсно торгуються. Хочу подякувати Байдену, він може піти на поступки і готовий домовлятися з ними, лиш би проголосувати», - зазначає Георгій Біркадзе.

Загалом же, розповідає він, за весь цей час від США ми отримали 80 мільярдів доларів, із них 44 – на оборону. Водночас дефіцит бюджету, нагадує експерт, становить 41 мільярд, ми маємо ще гарантовано отримати 12 мільярдів, цього року 3,3 мільярди і наступного 8,5.

«У мене не сходиться каса, десь такими критичними я вважаю 10 мільярдів, тобто 30 мільярдів нам є де брати. Думаю, ми повинні отримати 18 мільярдів із цих 41 (ред. – дефіцит) від ЄС, можна з ними домовитися і отримати, наприклад, наступного року не 18, а 23. Розрив зменшується до 5 мільярдів. Що таке 5 мільярдів? Це не великі гроші, я думаю, ці гроші можна спокійно знайти», - міркує Георгій Біркадзе.

Зокрема, повідомляє експерт, Японія нам дає зараз 4,5 мільярди доларів, наступного року мають дати 2,5 мільярди, плюс 1 мільярд, плюс ще 1 мільярд на гуманітарне та технічне обладнання. Окрім цього, зазначає він, ще нам дає Канада 1,9 мільярда, Британія 1,5, тобто це не ті гроші, які неможливо зібрати.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе заявив, що у Києві вирішили ремонтувати нові станції метро не просто так, очевидно, уже йде підготовка до виборів.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, як сьогодні розкручується Третя світова війна.