У 2021 інспекцією видано наказ на проведення планової перевірки характеристик продукції, а саме автомобільних бензинів та дизельного палива на АЗС ТОВ "МК ОЙЛ ТРЕЙД".

При спробі розпочати перевірку на АЗС «Brent Oil» у Миколаєві, посадовим особам інспекції було відмовлено у її проведенні. У зв`язку з чим складено відповідний акт.

За наслідками розгляду справи встановлено порушення п.6 ч.4 ст.44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та винесено постанову про накладання штрафу. Оскільки порушником не виконано постанову та не сплачено штраф, інспекція звернулась до суду з позовом.

За рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 13 вересня 2023 року, яке у подальшому залишено без змін постановою Другого апеляційного адміністративного суду, позов інспекції про стягнення штрафу задоволено повністю, ухвалено стягнути до Державного бюджету України штраф за порушення законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції у розмірі 170 000 гривень.

Відповідно до ст. 1291 Конституції України, судове рішення є обов'язковим до виконання.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

Інспекцією направлено в суд заяву про отримання виконавчого листа для наступного примусового стягнення штрафу.