Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Я не бачив зараз, який був розрив між експортом та імпортом, але це було біля 11 мільярдів доларів попереднього місяця. Справа в тому, що ми на 11 мільярдів ввозимо у нашу країну більше, ніж відправляємо. Зараз у нас дуже великий імпорт, і буде дорожчання», - пояснює Георгій Біркадзе.

Окрім того, він нагадує про ситуацію на кордоні, скільки там машин стояло і не могло доїхати, а це все, що ми імпортуємо. Зокрема, зазначає експерт, ми імпортуємо будівельні матеріалі, метал, бензин, дизель. Щодо продуктів харчування, додає він, то, коли був сезон і ми збирали врожай, ціни знижувались, до того ж, цього року у нас рекорд - 82 мільйони тонн аграрної продукції.

«Але сьогодні ми дуже багато імпортуємо, тому така ціна. Хочу сказати, що наша країна була експортноорієнтована, на жаль, ми сьогодні цього не маємо, ми сьогодні не маємо металургії, ми сьогодні не маємо гірничо-збагачувальних комбінатів, на жаль, дуже поганий стан у нашій країні», - розповідає Георгій Біркадзе.

Щодо відсотку у бюджет від продажу зерна, зазначає він, то щомісяця це від 1,1 мільярда доларів до 1,3. І це тільки від зерна, підкреслює експерт, але це залежить від відвантаження, а якби зараз нормально плили кораблі і не було росіян, ситуація була би набагато кращою.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі пояснив, через що так сваряться демократи та республіканці, що не можуть проголосувати за допомогу Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, де Україна візьме гроші.