Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Тут, до речі, може бути все взаємопов'язане, тому що подібні операції завжди системні (якщо успішні, звичайно). Але оскільки СБУ не заперечує, а навпаки досить підкреслює певну роль українських правоохоронних органів, спецслужб у цій справі, я схильний вірити», - зазначає Олег Постернак.

До того ж, додає він, тут питання мотиву, а для України це – сатисфакція, це мотив досягнення справедливості, адже Ківа є зрадником, державним злочинцем. Якщо так міркувати, продовжує експерт, то мотив ФСБ незрозумілий, хіба що показати, що вони не можуть гарантувати цим зрадникам захист та протекцію.

Як розповідає гість програми, вони навіть створили якусь організацію «Друга Україна», там є якісь колишні українські журналісти, експерти, політологи, вони періодично ходять по пропагандистським каналам і говорять щось за гроші.

«Довгий час, починаючи з 2014 року, всі українські чиновники відчували себе в росії, як у раю. Вони думали, що Україна ніколи руки справедливості не простягне до їхніх жалюгідних життів. Мені здається, цей момент є найголовнішим у вбивстві Ківи. Простягне, і починає простягати. Як би не здалося, що досвід ізраїльського Моссаду виявиться ще квіточками порівняно з можливостями та обсягами впливу СБУ та ГУР», - робить висновок Олег Постернак.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі пояснив, через що так сваряться демократи та республіканці, що не можуть проголосувати за допомогу Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, де Україна візьме гроші.