Про це він розповів на своєму каналі.

«До президентських виборів путіна (ред. – війська рф хочуть) принести хоч якісь перемоги для того, щоб можна було це використати. Але причина не тільки у цьому. Причина ще й у тому, що ворог хоче скористатися моментом, коли ідуть зараз геополітичні, політичні розмови», - міркує Олександр Мусієнко.

Тобто, пояснює він, зараз, коли йдеться про новий план бойових дій, коли він складається, коли The New York Times пише статті, росіяни хочуть загострити ситуацію на фронті і нструвати, що, мовляв, який би план війни не був, все одно вони ще мають здатності наступати.

Тим не менш, стверджує експерт, потенціал у них на сьогодні теж не є надзвичайно потужним, проблеми помітні і вони очевидні. На його думку, росіяни за зиму можуть втратити вже весь свій потенціал, а ось чи зможуть його відновити на весну – питання дуже сумнівне.

«І ми ввійдемо у процес, коли у них на весну може не залишися тих боєздатних сил, які будуть вести і йти у масштабні наступальні дії. Тобто це ефект перемелювання українською обороною. І далі, звичайно, це продовження перебування в обороні українськими військами з метою знищення якомога більшої кількості ворога. Це розрахунок на сьогодні», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, що війна йде не тільки на передку, але й у тилу, де наші спецслужби зараз активно працюють.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, на який геополітичний розклад розраховує путін.