Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

Передусім експерт згадує одну із основних тем прильоту Зеленського до Вашингтону – запропонувати створити східноєвропейський військовий хаб з локалізацією в Україні. Тобто, пояснює він, ми говоримо про влаштування сумісного високотехнологічного ВПК саме в Україні, і для цього, так, нам потрібні донори технологій зокрема.

«Але чи готові були вони вкласти у нас, припустимо, 2 роки тому? От ще не було повномасштабного нападу готові вкласти? Звичайно ні. Тому що анексовані території, перманентна війна з рф. Хто погодиться налаштовувати військове виробництво у таких нестабільних умовах? Відповідь – ніхто. Ми тільки самі могли це зробити, але чомусь це не робили», - зазначає Олексій Буряченко.

А не займалися ми цим до 2014 року, пояснює він, через російську агентуру. Принагідно експерт нагадує, що у нас вибухали склади по всій країні, що міністри, люди в Міноборони були з російськими паспортами і серед силовиків були просто росіяни, а не лише проросійські люди. Це, стверджує він, росія вже тоді готувалася до сьогоднішньої війни. До того ж, додає гість програми, з 2014 році ми очистили не всю систему, і приклад цьому Херсон.

«Побудова вже у війні такого серйозного військового виробництва була також насправді маловірогідна. Це потрібно було розвивати ще з 1990-х років, не розпилювати все, не розпродавати, а концентрувати, зберігати і вкладати у це бюджетні кошти. Але повертаємося до агентів, того самого Януковича згадайте, розказували за роззброєння, за зменшення регулярної армії, тощо. Агентурна мережа робила все, щоб роззброїти українську армію і зробити її абсолютно недієздатною», - пояснює Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Постернак попередив, що ліквідація Ківи не остання.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, чому, попри не надто високу інфляцію, у нас високі ціни.