Про це він розповів на каналі «Контекст».

«Українці будуть отримувати третю платіжку за газ. Зараз ми платимо за спожите блакитне паливо й окремо за його доставку до квартири. А тепер доведеться оплачувати ще й вартість обслуговування мереж», - повідомив Едуард Гльоза.

За словами журналіста, тепер українцям щомісяця доведеться платити не лише за спожитий газ і його транспортування, але й за технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання. Як зазначив Едуард Гльоза, це означає, що гроші доведеться викласти за огляд, за ремонт і за підтримку в належному стані труб, вентиляційних каналів і кранів у квартирах у приватних будинках.

«Виникає цілком адекватне питання, чи включено це до основної платіжки за газ чи до транспортування. Бо за логікою, це прямий обов’язок газовиків без будь-яких додаткових умов чи угод. Виявилося, ні, і проблему маємо ще з 2015-го року, коли Національна комісія з регулювання комунальних послуг виключила з тарифу облгазів кошти на обслуговування внутрішньобудинкових мереж», - заявив Едуард Гльоза.

Як писав раніше Знай.ua, пенсіонерам та безробітним повідомили важливу деталь про субсидії.

Популярні новини зараз

Не ТЦК, і навіть не пошта: хто може вручити повістку прямо вдома

Нардеп пригрозив чоловікам без повістки арештом майна: "Навіть і знати не буде"

Тарифи на тепло змінять, попри мораторій: скільки доведеться платити

90 днів спокою: які нові правила чекають на військовозобов'язаних

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв про все найнеобхідніше і навіть більше: нова допомога для сімей із маленькими дітьми.