Про це він розповів на своєму каналі.

«Китай чудово розуміє всю цю ситуацію і залежність росії, російського бізнесу і загалом економіки від китайської, і намагається максимум із цього взяти, максимальні знижки на ту саму нафту, газ, що насамперед цікавить Китай. Тобто максимально дотиснути і перетворити поступово, але безповоротно росію на ресурсний придаток Піднебесної, але при цьому не зіпсувати відносини із Заходом», - пояснює Максим Ялі.

До того ж, нагадує він, все це економічне зростання, яке ми спостерігаємо у Китаю протягом принаймні вже 3 останніх десятиліть, досягнуто завдяки співпраці із Заходом. Хоча, за словами експерта, Китай і намагається диверсифікувати власну економіку, розвивати споживацький ринок всередині, все одно китайська економіка досі орієнтована на експорт і якраз на Захід, а не на росію.

А щодо можливого обурення російської еліти, бізнесменів через не надто вдалу співпрацю із Китаєм, то, на його думку, на це розраховувати не варто. Експерт нагадує, що, по-перше, всі незгодні з путіним і війною вже давно виїхали з росії, по-друге, для бізнесу головне – це цінності, а прибутки.

«Тим паче, бізнес ніколи не був для путіна головною ціллю, як і розвиток, добробут своїх громадян загалом. Інакше би не було цієї військової агресії, яка дуже коштовною є для росії, для бізнесу, для розвитку держави загалом у перспективах. Тим не мнеш, персональні амбіції там стоять на першому місці», - підсумовує Максим Ялі.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще