Про це він розповів на своєму каналі.

Як розповідає експерт, зараз подекуди ворог встановлює мішки із піском довкола техніки, і тепер не кожен FPV-дрон буде ефективним, тому що уламки застрягають у цьому піску і воно або наносить мінімальні пошкодження, після яких техніка може використовуватися і не потребує значного ремонту, або взагалі шкоди не завдають. По-друге, продовжує він, ніхто не відміняв РЕБ, у цьому напрямку і ми розвиваємося, і ворог.

«Але це все, скажімо так, технічні нюанси, які відбуваються із будь-яким видом озброєння, тому що, щойно ви винаходите якийсь вид, одразу ворог намагається його або скопіювати, або собі застосувати», - пояснює Олександр Мусієнко.

За його словами, насправді росія у нас дуже багато копіює, наприклад, систему «Кропива», у них з’явилася система «Репей», навіть із назвою не морочилися. Як зазначає експерт, цю систему управління полем бою вони як не могли зробити, так і не можуть, тому що у них немає допомоги американської компанії Palantir Technologie, а у нас вона є.

«Тому дрони будуть відігравати свою роль все одно, вони будуть вдосконалюватися, різні типи. Я зараз покладаю надії на цей презентований проєкт, який з’явився, дальністю на 750 кілометрів, 32 кілограми вибухівки, доволі не погано. І він за принципом біплану, це дуже класна річ, тому що непомітно для радарів», - розповідає Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, як політична боротьба у США впливає на поставки зброї Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, наскільки успішні атаки ЗСУ і ГУР по території рф.