Про це вона розповіла на каналі «UKRAINE THE BEST».

«Борис Григорович Возницький загинув за 2 місяці до самої виставки у Луврі, на жаль, він не зміг її побачити, але саме він своїми руками врятував більшість скульптур Пінзеля», - зазначає Івона Лобан.

За її словами, можна сказати, що Возницький відкрив світу Пінзеля і врятував його скульптури. Як розповідає гостя програми, Возницький у 1960-х роках при СРСР приїжджав до костелів і вихоплював скульптури чи з пожежі, чи з-під рук сокири, якби не він, то роботи Пінзеля з липи, цілком можливо, порубали би на дрова. До того ж, додає вона, насправді багато скульптур не вдалося врятувати, їх було набагато більше.

«І велика заслуга Бориса Григоровича Возницького, що він їх врятував. Для них відкрили спеціальний музей і потім разом з обласною радою цю виставку (ред. – у Луврі) запрогнозували. Це був перший крок української культурної дипломатії. Сьогодні я не знаю, яка країна Східної Європи мала таку колосальну виставку у Луврі», - розповідає Івона Лобан.

Як зазначає гостя програми, скульптури Пінзеля справді вивезли у Європу, зараз виставка проходила у Кракові, і це було фантастично, одна з найгарніших експозицій. Вся справа у тому, пояснює вона, що їх нарешті підняли на висоту, як і задумував автор, а раніше їх ставили на рівні людського зору, що викривлювало бачення.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Злотник розповів, як організував в Україні концерт Мішеля Леграна.

Також Знай.ua писав про те, що Санін розповів, як намагається робити більш елітарним масове кіно.