Про це він розповів у своєму блозі.

На думку експерта, якщо зважити всі фактори, то найкращий варіант ухвалення допомоги Україні від США – це кінець січня. Тоді, констатує він, різдвяні канікули в обох палатах Конгресу закінчаться, хоча у Нижній палаті досягти компромісу буде складніше, адже там у республіканців є перевага.

«Це спеціальний законопроєкт і, як здавалося багатьом, напевно, і адміністрації Байдена, це полегшить (ред. – голосування), коли вони включили одразу допомогу і Ізраїлю, і Тайваню в один законопроєкт. І, щоб зробити, так би мовити, пас республіканцям, аби це голосування пройшло легше, вони включили якраз можливість зміни до законодавства, що турбує республіканців», - пояснює Максим Ялі.

А проблема виникла у тому, констатує експерт, що республіканці сприйняли це як слабкість і можливість дотиснути демократів. Особливо, додає він, це стосується тих республіканців, які є прибічниками колишнього президента Дональда Трампа, якраз вони і намагаються витиснути максимум із цієї ситуації.

«У клінч ситуація зайшла саме через те, що серйозні компроміси з боку демократів послаблюють їх позиції у контексті майбутніх президентських виборів, тому що мігранти – це одна з ключових електоральних груп для демократичної партії. Якщо вони посилять законодавство, тобто ухвалять ті кроки, які зроблять майже неможливим перетинання кордону мігрантів, це, звичайно, послабить їх позиції», - розповідає Максим Ялі.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманова розповіла, як мине ця зима і що буде з мобілізацією.

Також Знай.ua писав про те, що Новак розповів, чи буде світова економічна криза наступного року.