Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

За словами експерта, сьогоднішні війни вже не ті, їх більше не відображає стара мова геополітики, територіального конфлікту, імперіалістичних претензій, це вже війни за суверенітет ідентичностей. Проте, зауважує він, шоком та випробуванням для нас є те, що ці війни розгортаються з використанням усього старого арсеналу зброї, пов'язаного із фізичним знищенням супротивника.

«Адже війни бувають різні. Згадаймо, зовсім недавно кілька десятиліть світ жив в епоху Холодної війни, коли протистояння великих держав з найбільшими арміями і смертоносною зброєю не супроводжувалося їх прямим зіткненням, так званим Армагеддоном», - розмірковує Андрій Єрмолаєв.

Як стверджує філософ, той факт, що війни 21 століття – це також війни на фізичне знищення з використанням усього широкого арсеналу зброї, це, звичайно, головне випробування, з яким ми зіткнулися. А тому, констатує він, постає питання, чи зможемо ми найближчими роками, завершивши військові конфлікти, повернутися знову до формули «Ніколи більше», чи зможе людство відмовитися від ведення війни за допомогою смертоносної зброї та виробити механізми конкуренції без знищення?

«До речі, підспудно ця ж тема є подразником і хімічним реактивом до питання, а як облаштувати світ майбутнього, у якому б діалог щодо конфліктних, конкурентних питань, що виникають, міг вирішуватися без використання сили, шантажу, санкцій і тим паче зброя», - додає Андрій Єрмолаєв.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, коли і чи демократи зможуть умовити республіканців прийняти допомогу Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Лобан розповіла, хто врятував скульптури Пінзеля від радянської влади та показав Європі.