Про це він розповів на своєму каналі.

За словами експерта, знову збити російські літаки вдалося тому, що ЗСУ проводять ось такі рейди, коли залучаються зенітно-ракетні комплекси, ймовірно, Patriot, тому що авіація ворога, яка вражається, це іноді дальність 40-50 кілометрів, можливо, і більше. Як він зазначає, раніше росіяни вважали, що це безпечний коридор для того, щоби підлітати до лінії бойового зіткнення і наносити удари КАБами чи іншими видами озброєння по українських позиціях, мовляв, їм там нічого не загрожує, але тепер, як видно, загрожує та ще й серйозно.

«Це знищення російської авіації в повітрі. Фактично заявлена дальність керованих російських авіабомб максимально – це до 70 кілометрів, хоча вони насправді так далеко не діють, тому що не гарантований результат і можуть падати на їхні ж позиції, на голови окупантів у межах бойових позицій, де вони знаходяться. Тому, звичайно, вони перестраховувалися і підходили ближче», - розповідає Олександр Мусієнко.

Але тепер, констатує він, ми бачимо іншу ситуацію, спершу лівобережжя Херсонщини, тепер Маріупольський напрямок, очевидно, наші зенітно-ракетні комплекси досить активно і швидко переміщуються, що дає можливість діяти доволі-таки оперативно і в різних районах.

«Тепер їм треба відходити далі, зменшувати кількість застосування керованих авіабомб, і таким чином фактично тиск буде послаблюватися і кількість засобів вогневого ураження буде зменшуватися. Тобто це надзвичайно важлива комплексна робота», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Чоловік вирішив одружитися на похороні тещі: "Стояв над труною і подумав..."

Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду

Яких захворювань можна уникнути, з'їдаючи по одному банану на день: ви здивуєтеся

Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв розповів, які виклики та перспективи ставить світові сьогоднішня війна.

Також Знай.ua писав про те, що Хомутовська розповіла, коли ми отримаємо зброю.