Про це вона розповіла у програмі «Різні люди».

«Ми були нацією постколоніальною і постгеноцидною, тобто ми з вами пожинаємо плоди винищення українців Голодомором передусім на великій Україні. 10 мільйонів українців вмерло з голоду. Уявляєте, що це таке? Це уся Чехія. Не стало цієї держави, не стало генофонду українського», - підкреслює Ірина Фаріон.

За її словами, Сталін замордував людей, тому що вони були носіями української культури, якщо місто зденаціоналізувати він міг, то село – неможливо. Як підкреслює гостя програми, ці люди були прив’язані до своєї землі, адже вона дає життя, вона забирає, але й дає.

«Що означає народитися? Від роду якогось піти. Чого я є? Бо були мої мама з татом. Вони хто? Українці. Чому я така? Бо вони мені передали любов до свого. Причому не любов сентиментальну, у віночку, романтично, ні, а любов зі зброєю у руках. Ображаєш мене – дістанеш. Я сильна, мені це передали мої батьки, я знаю це від свого тата, яким він був жорстким чоловіком, коли на нього наступали. Народитися - це усвідомити, якого ти роду, племені, чиїх батьки діти, ким, за що закуті», - пояснює Ірина Фаріон.

Друге, продовжує гостя програми – це полюбити, адже у цей світ ми прийшли не тільки їсти, технічно плодитися і сміятися над поганими жартами. До того ж, додає вона, йдеться не про те, аби купити собі машину, піти на якусь вечірку і знайти там собі купу дівчат чи хлопців, це про плазунів, а любов – це про інше.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, що буде з росією після викриття у WSJ.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як ми збили російські літаки.