Про це він розповів у програмі «Пульс тижня» з Олексієм Буряченком.

«Те, що почало йти зверху із соцмереж, почали чітко відчувати на місцях, і там також почався внутрішній політичний срач, чого не було ці майже 2 роки. На місцевому рівні, незважаючи на політичні партії, політичні вподобання, хто кому особисто подобався чи не подобався, всі працювали на перемогу. Зараз на місцевому рівні опозиційні сили навіть іноді проросійські вже піднімають голову, і починається багато негативних процесів. Ось які дальні наслідки ми бачимо від цього срачу, який у соцмережах проявляється», - розповідає Олексій Буряченко.

За словами гостя програми, якщо аналізувати срач у соцмережах, то можна побачити дві крайні точки: одна - війна закінчиться за 2-3 тижні, друга – ми вже програємо. Із першим, констатує він, усе зрозуміло, один позитив, можна пити каву і чекати перемогу, але ми бачимо наслідки – другу тезу, яка набагато страшніша, що ми вже програли, граються із цими словами.

Як зазначає експерт, він неодноразово казав журналістам шукати інші слова, якщо вже вони хочуть розганяти зраду, то хоч іншими словами. Тому що, пояснює гість програми, їх читають люди і звертають увагу вони переважно тільки на заголовки, а що там уже далі наприкінці позитивні наративи, це не важливо.

«Десь посередині треба зупинятися. Зрозуміло, що 2-3 тижні вже не буде і шанс програти завжди залишається, тому що це війна, але до цього треба реалістично ставитися. Коли політики вважають, що це гра в довгу і можна грати у політику, вони дуже сильно помиляються. Історія України показує, що, якщо починаються політичні процеси, то це декілька гетьманів, це наша хвороба, можливо, не хвороба, це наша особливість, і закінчується це все замиренням біля розстріляної ями. Я думаю, що ми уроків цих уже стільки отримали, що цей ми маємо пройти», - підсумовує Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фаріон розповіла, що повинен зрозуміти кожен українець.

Також Знай.ua писав про те, що Глушко назвала найнедолугіші статті у наших міських бюджетах.