Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

Як відзначає експерт, зараз ми бачимо, що Мінцифри і Федоров активно сприяють виробництву дронів, спрощують все, що можна спростити для того, щоб дійсно ми їх мали. І ключове тут, пояснює він, це не мати зоопарк у безпілотниках, а обрати найкращі варіанти, і далі по ліцензії щоб усі виробники це масштабували і ми мали відповідні спроможності, щоб це все було уніфіковано.

«Але чому? Ми про це говорили більше, ніж пів року тому, з тобою, до речі, і з іншими нашими колегами. Чому тільки зараз? Маляр говорила, що у нас 46 виробників БПЛА, і вони роблять фактично всі різні конструкції», - міркує Олексій Буряченко.

За словами гостя програми, передусім треба був час для того, щоб прибрати всю бюрократію, перепони, тощо. До того ж, додає він, дійсно ми почали займатися цим пізно, якраз з початку повномасштабного вторгнення, за певний час, коли оговталися, але зрозуміло, що це бажано було робити набагато раніше.

«Плюс треба ж усе одно їх відтестувати. Дуже багато виробників, які приходили, давали свою продукцію, але вона не відповідала. Але її треба було протестувати, тобто це час. А для того, щоб відмовити, треба мати результати тесту. А для того, щоб мати результати тесту, його треба провести. Відповідно, все це накладається», - пояснює Ігор Петренко.

Популярні новини зараз

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шевченко розповів про плани путіна на 2024 рік.

Також Знай.ua писав про те, що Ланг розповіла про ситуацію з корупцією у Львові.