Про це він розповів на своєму каналі.

«Ми бачимо, що ворог намагається концентрованими ударами різними типами цілей обходити наше ППО. Особливістю є те, що ракети змінюють курс доволі таки часто. Плюс те, що вони намагаються, використовуючи різні типи, дезорієнтувати наші засоби», - зазначає Олександр Мусієнко.

Тим не менш, констатує він, якщо ми збили 10 з 10 «Кинджалів», то результати доволі таки хороші, на жаль, є ще «Іскандери», є С-300, вони спричиняють так само негативні наслідки і руйнування. Отож, підкреслює експерт, йдеться саме про комбіновані концентровані атаки, мета яких – виснажити засоби ППО, пройти наш захист.

Окрім того, пояснює він, росіяни цими хвилями обстрілів хотіли продемонструвати, що тепер так буде завжди, щоб населення боялося щоденного обстрілу Києва, Харкова, Дніпра чи інших міст. Мовляв, додає експерт, противник буде тепер регулярно демонструвати такі свої потужності, чинячи психологічний тиск на цивільне населення.

«Плюс виснажити наші засоби ППО, зменшити наші можливості у цьому плані. Це все є мета. Основне, на що варто звернути увагу, це якраз на концентрованість ударів, на те, що використовують різні типи, що ракети міняють часто курс, що йде намагання психологічно зламати, що йде спроба створити ще більш негативні економічні, соціально-економічні явища для нас», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки”

До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно

Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх

Продай майно – заплати за комуналку: українці вийшли на новий рівень бідності

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, що наші зенітно-ракетні комплекси переміщуються швидко і активно, тому російські літаки вже не будуть так близько підлітати.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко прокоментував брифінг Залужного і розповів, які найважливіші акценти зробив головнокомандувач ЗСУ.